Kako je prošao moj “izazov od 9 dana” ( DETOX )

Ne znam od kuda bih krenula jer toliko toga bih Vam htjela prenijeti i stvarno se nadam da ću obuhvatiti sve što sam naumila. 🙂

Pa krenimo redom.

Kako sam uopće došla na ideju da isprobam tako nešto i postavim si takav “izazov”?

Neki ljudi mog supruga i mene osobno poznaju i znaju za njegove dvije teške prometne nesreće i znaju koliko nam je bitno očuvanje njegovog zdravlja i kvaliteta našeg življenja koja je narušena nesrećama koje su se dogodile.

Ovim putem veliko HVALA svim liječnicima koji su mog supruga “doveli u red” iz  stanja  kome u stanje “normalnog funkcioniranja” no dalje smo morali nastaviti sami.

Istraživanjem mnogih alternativnih metoda kako pomoći svom organizmu naišli smo na jednu divnu gospođu koja se u Rijeci bavi namještanjem atlasa ( potrudit ću se pozvati je da mi bude blog gost kako bih Vam je predstavila ) i ta nam je gđa. preporučila proizvode koji bi nam mogli pomoći.

media-share-0-02-05-575fb376dde7da300d606091e4afb1e13bc343d93914935887e08531bec101c9-2a236b85-4d4d-460f-9ca6-da84b7da767b

Naravno kad se nečega što te zdrastveno, duži period muči – želiš riješiti što prije, spreman si to isprobati odmah no cijena je ta koja nas je malo “sledila” na prvi moment.

… i tu smo stali da malo promislimo.

I tako smo mi, dok je vrijeme lagano prolazilo skroz i zaboravili na sve to sve dok se meni jedan dan nije obratila osoba čiji sam poziv za prijateljstvo na FB profilu odmah prihvatila jer me oduševila svojim optimističnim objavama i sve dok mi se jedan dan nije obratila s ponudom da se nađemo da mi prezentira s čime se točno bavi.Prihvatila sam ponudu, nakon koje sam čak napravila i “intervju” s njom.

Našle smo se i tu sam shvatila da su ti proizvodi  (iz prethodnog odlomka )zapravo samo bili na “čekanju” da nas osvoje. Možda ne na prvu ali definitivno su našli svoj put do nas. 🙂

Suprug se već duže vremena “bori” s nekakvim osipom koji se pojavljuje na dlanovima i stopalu?!? i usprkos mnogim pregledima, kremicama, biopsijama, doktori nisu uspjeli doći do zaključka što bi to moglo biti. Na prvu bi čovjek pomislio da je alergijska reakcija ali nitko ne može reći sa sigurnošću (alergotest je negativan).

A lijekove koje koristi mora koristiti i dalje ( ukoliko su oni uzrok ) i po toj logici ne preostaje mu ništa drugo nego pomiriti se s tim i nastaviti tako živjeti dalje… ali mi se ne “mirimo” tako jednostavno i tako smo došli do opcije koja je prihvatljiva za svaki organizam a zove se “detoksifikacija”.

Ne mirivši se sa sudbinom odlučili smo obratiti se Andrei ( osobi koja nas je detaljno usmjerila u funkcioniranje tog programa i meni prezentirala način rada u toj kompaniji ) i kupili smo paket koji se zove C9 ( Clean 9 ).

Mnogi ne znaju da je zapravo suprug taj koji je prvi koristio proizvod a učlanjenje je bilo na moje ime.

Radi se o programu koji je osmišljen za “čišćenje” organizma i koji je zapravo cijela paleta proizvoda u jednoj kutiji sa knjižicom/uputama što, kako i kada koristiti te sa dobronamjernim sugestijama kojih je pametno pridržavati se (ishrana, tjelovježba i slično). 🙂

Suprug se je s tolikom lakoćom i smirenošću nosio s tih ” 9 dana ” da ja nisam mogla vjerovati da je moguće tako nešto te sam se i sama morala uvjeriti u to.

Osjetio je da se smanjuje njegov “osip”, izgubio usput 5 kg ( što je btw u njegovom slučaju poželjno 🙂 ) te je usvojio nekoliko vrlo dobrih navika kao što su zdravija prehrana, unos kvalitetne tekućine, više kretanja i osviještenost o vladanju svojim tijelom i umom što je kod njega nikada nije bio problem jer je vrlo discipliniran, ali drugačije je kada u organizmu imaš nešto što te “nervira” – motivacija je tada ipak malo jača.

Nakon njegovih, s lakoćom “odrađenih” 9 dana ne morate me niti pitati zašto sam se toliko motivirano “prijavila” i ja za taj “zadatak” – pa čovjek je izgubio 5 kg za 9 dana :).

Moram Vas upozoriti da je svaki organizam drugačiji ( a i osoba, potrebna je disciplina)  i da ja isključivo prenosim svoje/naše dojmove i rezultate.

I tako je došao i moj trenutak za započeti mojih 9 dana koji sam nazvala: “Izazov od 9 dana”.

media-share-0-02-05-6c51b4cd2e3ad8c15f2a013572adc62a0ef2fc77e8bc8038dc6058ce8b43a30e-0c28eed3-b725-4125-abc3-7695acef17ad

Zaista sam osoba koja uživa u hrani i ne namjerava se odricati slasnih užitaka i tek sam sada nakon ovog programa uvidjela koliko svakodnevo ( i potpuno nepotrebno ) pretjerujem sa začinima, posebice sa solju a da ne spominjem sa šećerom i kao takvoj i meni je potrebna detoksifikacija barem jednom godišnje.

Moram naglasiti da nisam bolesna, nemam nikakvih tegoba,službeno nisam čak niti pušač i smatram da nisam pretila ( par kg viška ne smatram pretilošću 🙂 ), dakle potpuno svojevoljno iz čiste zahvalnosti prema svome tijelu koje svakodnevno tolerira moje “zlostavljanje”odlučila sam se na “izazov od 9 dana”.

media-share-0-02-04-6e00f9a22b9bee831dc65411f4d40ae844184b4eb721a5ab888c17f99179ac05-b7de14cf-289a-430f-8177-05abbaa1e445

Opisati ću Vam promijene i dojmove kroz dane:

Moram priznati da mene posebno ne fasciniraju srušeni kilogrami i smanjeni obujmi koliko me veseli poletnost, energija i osjećaj lakoće i priznajem tjedan dana sam se psihički pripremala za tih “9 dana” a i znala sam da nedjelju prije mog starta tj. ponedjeljka imam dogovoren ručak: “mrkač pod pekom” a tako nešto ne odbijam 🙂 .

Prva dva dana programa su najteža i znala sam ako njih prođem “bez greške” da ću ostalo proći s popriličnom lakoćom i tako je i bilo.

Neću Vam lagati, potrebno je discipline, truda i odricanja ali svakako se sve isplati na kraju. U programu/paketu dobijete sve hranjive sastojke koje Vaš organizam treba i unos kvalitetnih tekućina je toliki da je vrlo jednostavno zaustaviti osjećaj gladi no naša potreba za “žvakanjem” zna biti jača od toga ali zato imate knjižicu/upute s kojim namirnicama zaustaviti “krizne trenutke” i sve što trebate činiti je: slijepo se držati “knjižice” i rezultat neće izostati.

media-share-0-02-04-6f24859a272630ddbd22b3120faa51619b1371302c9954238735f31174b2c86e-6e54edfe-bc78-44c6-b6f0-afe95466418e

Ima neka čarobna moć u zapisanom, jednostavno smo skloniji nešto prije realizirati ako smo predhodno to zapisali ili dobili napismeno što nam je činiti . 🙂

  1. i 2. dana slijepo sam se pridržavala pravila iz knjižice i za mene je bilo super što radim, jer najjednostavnije Vam je kada je mozak zaposlen jer tada ne razmišlja o “glupostima” a kada bih došla doma, u kriznim trenucima uzela bih namirnicu ponuđenu iz tablice “dopuštenih namirnica” koje su uglavnom određeno voće ili  povrće ( povrće ne smije biti kuhano ). Dakle sve se jede po mogućnosti sirovo.

Nisam osjećala glad jer bih ju “presjekla” s tekućinom ili odabranom namirnicom a i dodaci u obliku tableta i praha kojih su sastav bilja i vlakna koja imaju svoju posebnu funkciju u cijeloj priči, održavaju Vas s dovoljno energije, sitosti i smirenosti.

Da, naučila sam kroz ovaj program i koja je moć biljaka.

…tako da sam analizirajući sama sebe ( jer ni sama nisam još uvijek vjerovala da sam tako “skulirana” ) prošla kroz dva dana zapravo skroz jednostavno i iznenađujuće smireno jer u svom uskom krugu obitelji i prijatelja poznata sam pod: “ne diraj ju kad je gladna”. 🙂

Nakon što prođete ta “dva dana” ste nezaustavljivi! Osjećate se moćno i ponosno jer najgore je iza Vas. Ostalih sedam dana birate jedan obrok na dan iz knjižice i to Vas jako veseli. Iznenadit ćete se koliko našem organizmu zapravo malo treba da bude sit i energičan (no potrebno je i pripaziti što to točno unosite).

Nakon dva dana tekućih stvari i sirovog povrća, dan s obrokom je pravi “blagoslov”, jest da je obrok mjeren u gramima i “šalicama” i bez začina ali ipak je obrok.

3. dan kao namirnicu iz voćne tablice odabrala sam zelenu kiselkastu jabuku. Ta jabuka za mene je bila prava “eksplozija” okusa i mirisa – bila je doživljaj! Uživala sam u njoj – kao da prvi put u životu jedem jabuku! Zvuči smiješno, znam, probajte ako mi ne vjerujete! 🙂

Moram napomenuti i da u tih 9 dana je poželjno ne koristiti sol, šećer, začine općenito (kruh, brašno i tome slično neću niti spominjati…). Ja sam zadatak shvatila vrlo ozbiljno i odradila sve disciplinirano.

Alo ljudi! 9 dana sam bila i bez kave! Znate li Vi što je to za mene?!

Kava se inače smije piti ali bez mlijeka i bez šećera… ali to nije to pa je za mene bilo: nema kave i doviđenja!

4. dan sam već uhvatila ritam i sve dok se držite ustaljenog ritma s unosima dodataka/”biljaka” iz paketa i tekućina i odabranog obroka u određeno vrijeme bit ćete siti i zadovoljni.

Nemojte zaboraviti i važnost kvalitetnog sna (po mogućnosti u isto vrijeme) i barem pola sata svakodnevne tjelovježbe jer i to su elementi koji mogu jako utjecati na Vaš krajnji rezultat a i dio su programa.

Istina je da niste baš nešto energični za jače fizičke aktivnosti ili za teški mentalni rad pa je tih 9 dana bolje “odraditi” u periodu koji ne zahtjeva puno aktivnosti od Vas a i puno ovisi u kakvoj ste fizičkoj spremi prije samog starta ovog programa. Ja trenutno  samo rekreativno hodam ( brzi hod ) i ujutro “odrađujem” vježbe pet Tibetanaca pa sam i nastavila tim tempom jer se nisam osjećala spremnom za više od toga jer unos kalorija na dnevnoj bazi je minimalan.

5.,6.,7.,8., i 9. dan su sada već Vaša svakodnevica. U glavi “vlada” posložen sistem i svako odstupanje Vam smeta i fizički i psihički i učinit ćete sve da se pridržavate svog “ritma”.

Mjerenja, ukoliko su Vam ona bitna obavljate samo prvi i zadnji dan programa jer u procesu preobrazbe Vaše tijelo varira pa mjerenja u procesu nisu mjerodavna.

Biti ću iskrena i reći da je skroz izvedivo i zaista nije tako teško kako se čini ali krizni trenuci uvijek postoje i ako znate da biste mogli negdje  popustiti probajte izbjegavati takve situacije i vratiti fokus na cilj.

Osim discipline s kojom se morate sprijateljiti kako biste program kvalitetno odradili, potrebno je i zaista znati odgovor na pitanje: Zašto ja ovo radim? Jer ako ne vidite poantu, ovo zaista nema smisla.

Program je savršeno osmišljen da Vas vrati na “dobar put” i savršen “zalet,pomak,šut u guz” ( ma nazovite to kako hoćete, glavno da ste shvatili bit ) nekome tko se odlučio na drastične, zdrave i dobre promjene uvesti u svoj život.

Osim skidanja kilograma i centimetara obujma, detoksifikacija čisti i hidratizira cijeli Vaš organizam tako da su blagodati korištenog bilja vidljive i na koži, kosi, noktima, mirisima (zadah,znoj,stopala…).

Mene osobno (…a i mog supruga 😉 ) je fascinirala mekoća i glatkoća moje kože, čak me i sin, nakon što me zagrlio i stisnuo glavu uz moj vrat, pitao: ” jesi li se namazala s nečim?”- nisam, nije bilo potrebe… ali primjetili su razliku. 🙂

Tijelo Vam oprašta razne raskalašene noći, pijanke, nikotin, kod pojedinaca razne stimulanse, masnoće, snažne začine, nedovoljan unos tekućine i uvijek se oporavlja i služi Vam i dalje nije li fer jednom godišnje dati mu maleni predah?

Što je to 9 dana naspram ( oduzmemo li od 365 ) 356 ?

A neću uopće komentirati nas koji smo to napravili prvi put u 35g! 😉

Za kvalitetne i dobre pomake nikada nije kasno samo se treba odlučiti i krenuti.

Proizvodi su na biljnoj bazi i ne mogu štetiti a detoksifikacija je preporučljiva svima, od mršavih, bucmastih pa sve do onih pretilih i bolesnih gdje je itekako poželjna.

Zainteresirani mi se svakako mogu obratiti za savjet i pomoć jer moja iskustva su više nego preporuka – to je bio za mene pravi “doživljaj”!

Sada se i više veselim kuhanju, raduju me obroci i jako sam zahvalna na njima, uživam u svakom okusu i začinu koje sada mudrije koristim a kao grickalice sada kupujem razne sjemenke i orašaste plodove te za krizne momente imam voćku pored sebe. 🙂

Zaista se nadam da sam Vas ohrabrila da i Vi to možete i veselim se Vašem odazivu!

( Za one koje zanima moj rezultat: -3kg dolje i predivan osjećaj lakoće+ mekana i glatka koža! 😉 )

In love with life

Vaša BB 😉

media-share-0-02-05-e54ceb78016789233b52b09de022adb4c75281b90e9e0f67a04a36d71f294f68-62539cca-9531-47f7-b9bb-1b2523cea2a9

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: